Почистване от вируси на компютър

почистване на вирусиВсички използваме компютъра за различни цели – за работа, развлечение, комуникация. При това всеки, независимо от целите си, поне веднъж е пребивавал в интернет. Честно казано, много от нас прекарват в глобалната мрежа повече от осем часа на ден и това е разбираемо, макар и не особено полезно. Интернет предоставя нови възможности за общуване, позволява ни лесен достъп до желана информация и т.н.  Наред с неограничените възможности, глобалната мрежа е пълна и с опасности.  Вирусите са една от тях.

Няма да преувеличим ако кажем, че вирусите са най-големия бич за компютърния свят. В резултат на тяхната зловредна дейност, може да се загуби цялата съхранена информация в компютъра – документи, снимки, музика, филми. Съществува и друг по-лош сценарий, в който вие губите достъп до своята пощенска кутия, ICQ, Skype. За да избегнете всичко това, трябва да защитите вашия компютър.

Ако вашият компютър е заразен с вирус, ние с удоволствие ще го „излекуваме“ и ще възстановим нормалното функциониране на операционната система.

Ние гарантираме, че след всяка наша навременна интервенция, на вашия компютър няма да остане нито един вирус.

 Самостоятелна работа с антивирусен софтуер

Добре е инсталирането на антивирусният софтуер, както и неговата настройка, да се повери на професионалист. Той ще направи защитата на вашия компютър по-надеждна. Самостоятелното инсталиране понякога води до куриозни резултати. Практиката помни случаи, в които клиенти, в желанието си да презастраховат операционната си система, инсталират на компютъра едновременно две антивирусни програми. Това е голяма и фатална грешка! Една антивирусна програма е достатъчна, за да защити максимално добре компютъра от злонамерени програми. Две различни антивирусни програми, инсталирани на една операционна система, ще са в непрекъснат „конфликт“ и е възможно не само да затруднят, но и тотално да блокират работата на компютъра.

Ако работите с антивирусна програма, трябва да бъдете внимателни!

Повечето програми от такъв тип, откривайки вируса предлагат:

  • да го поставят под карантина;
  • да го лекуват;
  • да го отстранят.

Първите две опции са напълно безопасни за операционната система, т.е. програмата коректно неутрализира вируса, без да причинява поражения на файла. Понякога, за съжаление, антивирусната програма не може да „излекува“ файла. В този случай ще ви се предложи да го премахнете. Ние силно препоръчваме да не се занимавате самостоятелно с премахване на файла, ако не сте сигурни в предназначението на заразения файл. Злонамерените програми често поразяват системни файлове, премахването на които може да причини вреда на операционната система.

Компютърът ви е станал бавен, нестабилен или не зарежда? Най-вероятно е изтрит системен файл. Нашите специалисти ще се радват да ви помогнат да се справите с този проблем.

Обадете се – 0877 123 950

С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Услуги

Абонирайте се и вземете 20лв. отстъпка от нашите услуги.

Клиентите за Нас
meagan_testimonial
Компютърът ми работеше много бавно, постянно забиваше и се рестартираше, PCSupport.bg решиха проблемa ми за 2 часа и сега компютърът ми лети!
Елена ДимитроваСофия
Харесайте ни във Facebook