Инсталиране и актуализиране на драйвери

драйвери за windowsДрайвер – компютърна програма(софтуерен продукт), която се използва за съгласуване работата на хардуер и периферни външни устройства с операционната система на компютъра. За присъединяването на всяко ново устройство към компютърната конфигурация, на операционната система й е необходима инсталация на драйвер, който да осъществява връзката по предаването на данни в определен порядък. За правилното функциониране на дадено хардуерно устройство, инсталирана компютърна игра или програма, е необходимо за същите да е инсталиран правилния драйвер. Обикновено въпросния продукт е снабден с достатъчно добър драйвер, който позволява комуникацията с операционната система, но понякога се налага той да бъде актуализиран, т.е – налага се да се потърси такъв на сайта на производителя. Със сигурност оттам ще може да бъде изтеглен драйвер, който да е по-нова версия от вече наличния и нсталирането му ще позволи пълнофункционално използване на съответния продукт.
Актуализиране на драйвери
С всяка година мощността на компютрите нараства, появяват се мощни процесори, видеокарти, обновяват се операционни системи и драйвери към тях. Актуализирането на драйвери е важно, защото в по-новите версии са отстранени грешките, които обикновено се срещат във всеки софтуер. Някои производители добавят към своите продукти функции за автоматично обновяване на драйвери и системата сама напомня за нов софтуер, а някои просто предлагат регулярно изтегляне на последните версии драйвери. Актуализирането на драйверите гарантира стабилност при работа на компютъра със съответния хардуерен или софтуерен продукт.
Варианти за актуализация на драйвери

  • Ръчна актуализация на драйвери;
  • Задаване на настройки за автоматично обновяване на драйвери.

Ако не знаете от какъв именно драйвер се нуждае вашия компютър или имате проблем с драйвери, ние препоръчваме да се обърнете към нашите специалисти. Те ще помогнат на вашия компютър като го „запознаят“ с най-подходящите драйвери за него, ще направят нужната конфигурация за постигане на максимална ефективност..

Обадете се – 0877 123 950

С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Услуги

Абонирайте се и вземете 20лв. отстъпка от нашите услуги.

Клиентите за Нас
meagan_testimonial
Компютърът ми работеше много бавно, постянно забиваше и се рестартираше, PCSupport.bg решиха проблемa ми за 2 часа и сега компютърът ми лети!
Елена ДимитроваСофия
Харесайте ни във Facebook